Drop in huizenkopers brengt een terugkeer naar voorwaarden om huizenverkopen te annuleren


Er zijn beduidend minder huizenkopers dan een jaar eerder. Dat heeft geleid tot een terugkeer naar voorwaarden en clausules die potentiële kopers in contracten kunnen opnemen om een ​​deal te annuleren, meldt De Hypotheekshop.

In de afgelopen jaren hebben kopers vaak afgesproken om deze ontbindende voorwaarden achterwege te laten omdat er op de verkopersmarkt veel biedingen waren om uit te kiezen bij het sluiten van een deal

Volgens De Hypotheekshop ligt het aantal huizenkopers momenteel ongeveer een kwart lager dan een jaar geleden. Dat biedt ook ruimte voor starters op de woningmarkt. Omdat er minder mensen elkaar overbieden, kunnen kopers reserveringen overeenkomen, zoals een voorziening om financiering veilig te stellen, of een clausule die kopers na inspectie kunnen intrekken.

Het merendeel van de kopers maakt weer gebruik van de financieringsvoorwaarde, constateerde de hypotheekbemiddelaar. Kopers hebben ook de gemiddelde tijd die ze hebben om financiering rond te krijgen zien stijgen van vier naar zes weken.

Lees ook:  Niesters: Illusie om te denken dat je het coronavirus kunt stoppen

Plaats een reactie