Dronken Maasdriels wethouder liet Shetlandpony vastgebonden achter op terras Den Bosch


Twee mannen lieten maandagavond, zwaar onder invloed van alcohol, een Shetlandpony vastgebonden achter op een terras in Den Bosch. Een van hen was Sjors Pardoel, CDA-wethouder in de gemeente Maasdriel, meldt het Brabants Dagblad.

De pony stond buiten, vastgebonden aan een tafel, op het terras van grand café Carras aan de Korenbrugstraat. De mannen gingen het restaurant binnen om wat te eten en te drinken te halen. De restaurantmanager belde de politie toen de mannen vertrokken zonder de rekening te betalen of de pony mee te nemen.

Meerdere politieagenten en de Dierenambulance kwamen ter plaatse. Terwijl ze daar waren, keerden de mannen terug om de rekening te betalen. Ze wilden de pony meenemen, maar de Dierenambulance hield hen tegen omdat ze niet konden bewijzen van wie het dier was.

Dierenambulancemedewerkers dekten de pony in een warme deken en verwenden haar met wat wortels voordat ze haar naar een veilige plek brachten. Ze proberen haar baasje te vinden. “Gelukkig heeft het dier geen last gehad van het avontuur. Maar dit is natuurlijk onaanvaardbaar, zoals elk normaal denkend mens zou weten’, aldus de dierenwelzijnsorganisatie op Facebook.

Lees ook:  De krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt lijkt haar hoogtepunt te hebben bereikt

De politie laat aan het Brabants Dagblad weten dat het dier “deze zaak nu verder gaat bekijken om te kijken of en wat we hier strafrechtelijk mee kunnen doen”.

Pardoel zit sinds de verkiezingen van vorig jaar in de Maasdrielse raad. Hij werd gekozen met voorkeurstemmen. “Het Brabants Dagblad heeft meerdere keren tevergeefs geprobeerd een reactie van Pardoel te krijgen”, schrijft de krant.

Plaats een reactie