Drie Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in Indianapolis; Minstens één in kritieke toestand

Image source - Pexels.com


Drie Nederlandse commando’s zijn zaterdagochtend vroeg gewond geraakt bij een schietpartij in Indianapolis, Indiana. Alle drie de mannen werden in het ziekenhuis opgenomen en ten minste één van hen verkeerde in kritieke toestand en één in stabiele toestand. De vermoedelijke schutter was later op de dag nog op vrije voeten.

Uit een verklaring van het Nederlandse Ministerie van Defensie blijkt dat twee van de slachtoffers bij bewustzijn zijn en vragen konden beantwoorden. Een politiewoordvoerder vertelde echter aan lokale media dat twee mannen in kritieke toestand verkeerden.

Het incident gebeurde net na 3.30 uur lokale tijd op blok 100 van South Meridian, vertelde de Indianapolis Metropolitan Police Department (IMPD) aan NL Times. Voorafgaand aan de schietpartij zouden de drie commando’s op een andere locatie ruzie hebben gekregen, meldde de lokale omroep WISH. Een woordvoerder van de Nederlandse Landmacht wil daar geen commentaar op geven, maar verwijst de zaak door naar het IMPD.

De drie militairen maken deel uit van het Korps Commando’s van de Koninklijke Landmacht. Ze waren in de Verenigde Staten en namen deel aan een stedelijke gevechtsoefening in de buurt van de stad Indiana. Hun families werden op de hoogte gebracht van de schietpartij. Ook enkele andere militairen waren bij de oefeningen betrokken, zegt de woordvoerder van de Nederlandse Landmacht tegen NL Times.

“De schietpartij vond plaats voor het hotel waar de commando’s verblijven”, aldus het ministerie van Defensie. “Het incident gebeurde tijdens de vrije tijd van de militairen.” Er zijn geen arrestaties verricht in de zaak en het onderzoek loopt nog, voegde het ministerie eraan toe.

Meerdere getuigen werden na de schietpartij geïnterviewd en de politie volgde verschillende aanwijzingen, meldde WISH. De politieagenten van Indianapolis gaven niet onmiddellijk een beschrijving van de schutters vrij. Onderzoekers geloven niet dat het incident willekeurig was, vertelde de politie aan de lokale televisiezender WRTV.

WRTV meldde dat het de tweede keer in een week tijd was dat drie mensen werden neergeschoten bij een enkel incident in Indianapolis.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?