Drie Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in Indianapolis; Een in kritieke toestand

Image source - Pexels.com


Drie Nederlandse commando’s zijn gewond geraakt bij een schietpartij in Indianapolis, Indiana. Een van de drie is in kritieke toestand naar een ziekenhuis in de regio gebracht, meldt het Nederlandse ministerie van Defensie zaterdag.

Uit een verklaring van het ministerie blijkt dat de andere twee bij bewustzijn zijn en vragen hebben kunnen beantwoorden. De politie in Indianapolis vertelde NL Times dat het incident net na 3.30 uur lokale tijd plaatsvond op blok 100 van South Meridian.

“De schietpartij vond plaats voor het hotel waar de commando’s verblijven”, aldus het ministerie. “Het incident gebeurde tijdens de vrije tijd van de militairen.”

De drie militairen maken deel uit van het Nederlandse Commandokorps. Ze waren in de Verenigde Staten en namen deel aan een oefening in Indiana. Hun families werden op de hoogte gebracht van de schietpartij.

Er zijn geen arrestaties verricht in de zaak, zei het ministerie, en het onderzoek loopt nog. De politie van Indianapolis kon niet meteen een signalement vrijgeven van de verdachte of verdachten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?