Drie Michelinsterren Inter Scaldes verkocht aan Amsterdamse hotelgroep


Chef-kok Jannis Brevet en gastvrouw Claudia Brevet sluiten na 22 jaar Inter Scaldes, het drie Michelinsterren restaurant en klein hotel in het Zeeuwse Kruiningen. Het pand wordt onderdeel van de Pillows Hotels-groep en is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh.

Medio september komt de zaak in Kruiningen in handen van Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne. Achtien is nog steeds chef-kok in Hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland, waar hij aan het hoofd staat van Restaurant Sens, dat twee Michelin-sterren heeft.

Jeroen en Sanne Achtien leerden elkaar kennen tijdens hun werk bij Restaurant De Librije in Zwolle. Net als Inter Scaldes heeft ook dat restaurant drie Michelinsterren.

“Na 48 jaar in de keuken, waarvan 22 jaar samen met vrouw Claudia bij Inter Scaldes, is het fijn om op een hoogtepunt te kunnen stoppen”, aldus Brevet in een persverklaring. “Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van consulting om mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar de ene deur sluit, gaat er een andere open.” Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes.

Lees ook:  Nederlandse koning laat onderzoek doen naar de rol van het Koninklijk Huis in de koloniale geschiedenis

Jeroen Achtien vertelde dat hij en zijn vrouw klaar zijn om voor zichzelf te beginnen. “De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën om er het maximale uit te halen en samen met Sanne een kwalitatief hoogstaand concept neer te zetten.”

Plaats een reactie