Drie gewonden bij explosie appartementencomplex Zutphen

Image source - Pexels.com


Bij een explosie woensdagmiddag in een appartementencomplex aan de Halvemaanstraat in Zutphen zijn drie mensen gewond geraakt, meldt het bureau van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer blijft zoeken naar mogelijke slachtoffers, aldus de veiligheidsregio. Omdat het gebouw door de explosie instabiel is geworden, is een specialistisch team van de brandweer ter plaatse gekomen om het gebouw te stabiliseren.

Het gebouw werd zwaar beschadigd door de kracht van de explosie. Een deel van de gevel en een voordeur zijn weggeblazen. Ook het dak is beschadigd en de achtergevel is deels verdwenen. Direct na de explosie brak brand uit, maar die was volgens de brandweer snel onder controle.

De brandweer weet de oorzaak van de explosie nog niet. Verschillende media meldden dat het om een ​​aardgasexplosie ging.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?