Drie doden, één gewond bij auto-ongeluk Rotterdam


Bij een auto-ongeluk op tweede kerstdag zijn in Rotterdam zeker drie doden gevallen. Reddingswerkers wisten een vierde persoon uit het wrak te bevrijden en naar een ziekenhuis in de omgeving te vervoeren.

“Vermoedelijk zijn twee personenauto’s frontaal met elkaar in botsing gekomen”, meldt de politie op sociale media. Het incident werd even voor 06.00 uur gemeld vanaf het Groene Kruisplein, dat vervolgens tijdens de hulpverlening en het daaropvolgende onderzoek was afgezet.

Op foto’s van de plaats delict is te zien hoe een auto voor de botsing volledig verdraaid is en op zijn kant rolde. De voorkant van het andere voertuig, een compacte vijfdeurs Volkswagen-auto, werd volledig vernield. Airbags leken in dat voertuig te zijn geactiveerd, met de impact hard genoeg om stukken van de motor en transmissie van de auto los te maken.

Hulpdiensten reageerden snel op het ongeval, waaronder een mobiel medisch team dat per helikopter reisde. Ook werd een calamiteitencoördinator van de brandweer ter plaatse gestuurd.

Lees ook:  Belangenbehartigers maken zich zorgen nadat neonazi's en racistische uitlatingen op Rotterdamse brug verschijnen

De politie zei dat een analyseteam van verkeersongevallen maandagochtend ter plaatse zal blijven onderzoeken om te bepalen wat er is gebeurd.Plaats een reactie