Drie arrestaties voor hulp aan gedetineerde uit Nijmeegse psychiatrische instelling


De politie heeft afgelopen woensdag drie verdachten uit Bergschenhoek, nabij Rotterdam, aangehouden die een gevangene hielpen ontsnappen uit de forensisch psychiatrische instelling Pompekliniek in Nijmegen. Onder de arrestanten bevinden zich volgens de politie een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 16-jarige jongen.

De 31-jarige gevangene ontsnapte woensdag tijdens begeleid verlof toen hij in winkelcentrum Hatert liep. Hij vertrok rond 11.00 uur en rende met een handlanger richting een parkeerplaats, waar ze vermoedelijk in een auto stapten.

De politie zegt niet te weten in welke richting de vluchtauto reed. Van een aantal vermoedelijke handlangers zijn beschrijvingen verspreid in de hoop dat mensen meer informatie hebben.

De ontsnapte gevangene wordt verdacht van het vervolgens die middag in Soest neersteken van een 27-jarige vrouw. Enkele uren later arresteerde een speciaal politieteam de ontsnapte gevangene in Bergschenhoek bij Rotterdam.

Volgens de politie was er een relatie tussen de gevangene en de neergestoken vrouw. Om die reden vermoedt de politie dat de steekpartij een geval van huiselijk geweld was. De man zat sinds 2018 in de gevangenis voor doodslag nadat hij was veroordeeld voor het doden van een vrouw in Rotterdam, waarvoor hij was veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en een door de rechtbank opgelegde psychiatrische behandeling in een instelling.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Plaats een reactie