Drie arrestaties na vondst explosief materiaal in een auto in Breda


De politie heeft drie mensen aangehouden nadat er explosief materiaal was gevonden in een auto in Breda. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) was snel ter plaatse om onderzoek te doen, aldus een woordvoerder van de landelijke politie. De drie arrestaties vonden afzonderlijk plaats en een verband tussen hen werd onderzocht.

De politie hield een algemene verkeerscontrole en beval de bestuurder van een auto met Frans kenteken op de Bavelseparklaan in Breda-Oost te stoppen. De bestuurder kon zich niet legitimeren, waarna de auto werd doorzocht. De politie vond buskruit en slaghoedjes, waarmee explosieven tot ontploffing kunnen worden gebracht.

“De EOD is toen gewaarschuwd en zij hebben het onderzocht, verwijderd en vernietigd”, aldus de woordvoerder. De bestuurder, een 25-jarige uit Mauritius, werd aangehouden.

Korte tijd later doorzocht de politie nog een verdachte auto in Hazeldonk, vlakbij de grens met België, aldus de woordvoerder. Bivakmutsen behoorden tot de items die in de auto werden gevonden.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

De twee inzittenden, beide mannen, zijn aangehouden. De ene is een 28-jarige uit Frankrijk, de andere, 20 jaar oud, komt uit Amsterdam. De politie onderzoekt nog of de twee auto’s iets met elkaar te maken hebben.

Plaats een reactie