Dodelijk ongeval met spookrijder mogelijk in verband gebracht met schietpartij Roosendaal


De spookrijder en zijn twee passagiers die zondagnacht een dodelijke aanrijding veroorzaakten op de A16 bij Prinsenbeek, zijn mogelijk eerder op de avond betrokken geweest bij een schietincident in Roosendaal, aldus de politie. Bij de botsing kwamen drie mensen om het leven en raakten drie gewond.

De spookrijder, een 33-jarige man uit Tilburg, botste rond 23.15 uur met een Seat tegen een Opel op de A16 bij Prinsenbeek. De bestuurder van de Opel, een 54-jarige man uit Rotterdam, is overleden bij de crash. Zijn twee passagiers, een 14-jarig meisje en haar 51-jarige moeder uit Antwerpen, raakten gewond. Ze zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Ook hun hond overleefde de crash niet.

In de andere auto, die inreed op tegemoetkomend verkeer, kwamen de 33-jarige bestuurder en een 17-jarige jongen uit Harreveld om het leven. De derde inzittende, een 19-jarige uit Drunen, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. In de auto vond de politie een vuurwapen.

Lees ook:  Eén persoon gered van balkon bij brand in Haags appartementencomplex

De politie vermoedt dat de drie inzittenden van de spookauto rond 23.00 uur betrokken waren bij een schietpartij aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Bij de schietpartij raakte een 19-jarige buurtbewoner gewond. Hij werd voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen.

De politie trof op de plaats van de schietpartij geen verdachten aan, maar kreeg wel een signalement van een mogelijk betrokken auto. Een patrouillerende politieauto zag het voertuig op de A58 tussen Roosendaal en Breda en zette de achtervolging in. Maar al snel verloren ze de auto uit het oog, die wegreed zonder lichten aan. Een andere politie-eenheid kwam het voertuig tegen op de A58 richting Breda maar raakte het ook uit het oog.

“Kort daarna reed het verdachte voertuig de verkeerde kant op op de A16 met fatale gevolgen”, aldus de politie. De politievoertuigen staakten de achtervolging toen de auto op de snelweg inreed op tegemoetkomend verkeer, aldus de politie.

Lees ook:  Tienduizenden doen mee aan nieuwjaarsduiken door heel Nederland

De politie heeft de 19-jarige uit Drunen geregistreerd als verdachte en zal hem verhoren zodra het medisch mogelijk is.

De politie doet onderzoek naar de schietpartij en het dodelijke ongeval. Omdat er een politieachtervolging aan de crash vooraf ging, doet ook de Rijksrecherche onderzoek. De afdeling voert interne onderzoeken uit bij de politie en andere overheidsdiensten.

Plaats een reactie