Diesel en benzine bijna dezelfde prijs: UnitedConsumers

Image source - Pexels.com


Een liter diesel en een liter benzine kosten momenteel bijna hetzelfde. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers, dat de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen bijhoudt, betaalt men nu 2.189 euro voor een liter Euro 95 –– evenveel als de dag ervoor. Ondertussen kost diesel bijna 3 cent meer op 2.184 euro per liter.

Volgens marktexpert Paul van Selms van UnitedConsumers is er een combinatie van factoren waardoor met name de dieselprijs fors stijgt. Sinds de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland is er minder olie en gas uit Rusland aangevoerd. Als gevolg van de oorlog is met name de benzineprijs fors gestegen, waardoor de dieselprijs extra onder druk komt te staan. Diesel kan in veel gevallen dienen als alternatief voor benzine.

Volgens Van Selms is diesel nog nooit zo duur geweest als benzine. Meestal is het verschil ongeveer 20 cent per liter. Maar sinds de oorlog in Oekraïne staat de markt op zijn kop, zegt hij.

Pompeigenaren kunnen echter afwijken van de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen. Meestal betalen automobilisten deze prijzen alleen langs de snelweg en zijn de prijzen vaak lager bij pompstations elders.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?