Deze week kouder, droger weer met kans op sneeuw in Nederland


Na weken van nat en zacht weer ziet het weer in Nederland er deze week heel anders uit. De temperaturen gaan dalen en vanaf dinsdag wordt het droog, meldt Weeronline in zijn weekbericht.

Januari is tot nu toe een natte maand geweest. Gemiddeld valt er in de eerste maand van het jaar zo’n 72 millimeter regen in Nederland. Maar op veel plaatsen in het land is die hoeveelheid ruimschoots overschreden, met als gevolg de afgelopen dagen in meerdere gebieden overstromingen.

Voor maandag is er nog steeds kans op zware regenval, met een regengebied dat van zuid naar noordoost over Nederland trekt. Met de lagere temperaturen kan er op sommige plaatsen natte sneeuw liggen. De thermometers stijgen tot maximaal 4 graden.

“Het land kan vanaf dinsdag opdrogen”, aldus Weeronline. In de kustgebieden verwacht hij slechts een enkele winterse bui. Donderdag valt er wat neerslag. “Maar de meeste dagen zullen droog zijn en de zon zal regelmatig doorbreken”, aldus de weerdienst. “De wind zal koel zijn en de temperatuur zal overdag zo’n 2 tot 4 graden zijn.”

Lees ook:  Eén dode, drie gewonden bij schietpartij Brunssum; Dodelijke steekpartij vlakbij in Beek

Vannacht daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. Dat kan tot gladde wegen leiden.

Plaats een reactie