Derde vluchtauto gevonden door schutter winkelcentrum; € 30.000 beloning aangeboden


De politie heeft een derde voertuig van Minh Nghia Vuong in beslag genomen nadat hij twee vrouwen had neergeschoten op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht, aldus de autoriteiten woensdag. Bij de schietpartij op zaterdag raakte de ex-vriendin van Vuong ernstig gewond en haar 66-jarige moeder stierf ter plaatse. De man is nog steeds op de vlucht, de politie heeft een nieuwe foto van hem vrijgegeven en een beloning aangekondigd voor informatie die tot zijn arrestatie heeft geleid.

Vuong reed weg van de schietpartij in een auto die later die avond werd teruggevonden. Hij zou toen zijn overgestapt op een Skoda Octavia, die in Rotterdam was gevonden. Het derde voertuig, een zwarte Seat Ibiza, is dinsdagavond gevonden in de Dolphijnstraat in Hoek van Holland.

Een van Vuongs kennissen woont in het gebied, zei de politie, en dat huis werd binnengevallen en doorzocht. Vuong, die wordt verdacht van moord en poging tot moord, is niet gevonden.

Lees ook:  Vader onderzocht in dodelijke mishandeling van vier maanden oude dochter

Vuong zou een beroepscrimineel zijn met een record van ongeveer 20 jaar. Zijn bijnaam is “Lucky” omdat hij in het verleden met succes aan de politie kon ontsnappen. Hij wisselt vaak van telefoon, ontmoet alleen mensen op drukke openbare plaatsen en gebruikt gestolen auto’s om tussen locaties te komen, vertelde een bron aan het AD.

Tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdag kondigde de politie een beloning van 30.000 euro aan voor iedereen die informatie heeft die leidt tot de arrestatie van Vuong. “Het vermoeden bestaat dat Minh mensen in zijn netwerk probeert te bereiken om zaken als onderdak, eten en middelen te verschaffen om uit het zicht van de politie te blijven”, aldus de politie.

“We doen een beroep op deze mensen om aangifte te doen bij de politie. Dit kan ook geheel anoniem”, aldus de politie in een verklaring. Bovendien zei de politie dat de hulp van het grote publiek “enorm waardevol” is. Autoriteiten willen horen van iedereen die de man of de Seat Ibiza in de regio Hoek van Holland heeft gezien, en alle voertuigen waar hij daarna in is gestapt.

Lees ook:  Nederlandse zeeman komt om bij poging lichtkogels af te schieten tijdens nieuwjaar op de Stille Oceaan

Vuong wordt als gevaarlijk beschouwd en mogelijk gewapend. Zijn strafblad bevat verschillende geweldsdelicten, gewapende overvallen, diefstallen en drugsdelicten. Hij werd veroordeeld voor deelname aan de gewelddadige overval op een geldtransporteur in een winkelcentrum in Zoetermeer in 2015, waarbij overvallers er met 260.000 euro aan contant geld vandoor gingen. Hij werd tegelijkertijd veroordeeld voor een andere poging tot overval op een geldkoerier.

De rechtbank veroordeelde de man in juni 2017 tot zeven jaar gevangenisstraf, inclusief tijd in voorlopige hechtenis.

Plaats een reactie