Den Haag viert zaterdag voor het eerst sinds Covid Chinees Nieuwjaar


Het Chinees Nieuwjaar wordt voor het eerst sinds januari 2020 op zaterdag gevierd in Den Haag. De afgelopen twee edities van de nationale viering gingen niet door vanwege het coronavirus.

Tijdens Chinees Nieuwjaar zullen leeuwendansen en drakendansen door de stad worden opgevoerd. Tijdens de viering wordt er ook op trommels gespeeld, met vuurwerk en rode decoraties die bedoeld zijn om boze geesten te verdrijven, evenals veel eten. Het evenement vindt plaats in de Chinatown van de stad, een wijk niet ver van het stadhuis en het parlementsgebouw Binnenhof.

Degenen die Chinees Nieuwjaar vieren, markeren dit weekend het einde van het Jaar van de Tijger en brengen het jaar 4721 binnen. De Chinese dierenriem beschouwt dit als het Jaar van het Konijn, dat volgens de traditie is gewijd aan “de achtervolging van een veilig en sociaal bestaan.”

Van mensen die in dat jaar zijn geboren, wordt gezegd dat ze welbespraakte vredestichters zijn. De uitdrukking in het Mandarijn, “Gong Xi fā cái”, is een van de feestelijke begroetingen die horen bij het Chinese Nieuwjaar en is letterlijk bedoeld om mensen voorspoed en geluk te wensen.

Lees ook:  Twee doden bij fatale brand in Arnhem zijn vrouwen van 46 en 51 jaar oud

De Chinese dierenriem is volgens de legende ontstaan ​​toen Boeddha alle dieren bij zich riep voordat hij stierf. Eerst verscheen de rat, toen de os, toen de tijger, het konijn, de draak, de slang, het paard, de geit, de aap, de haan, de hond en het varken. Als beloning wees Boeddha vervolgens elk jaar een van de dieren toe.

Aangezien het varken als laatste arriveerde, sluit dat dier de kringloop. Na het Jaar van het Varken begint de serie opnieuw.

Plaats een reactie