De populariteit van de veerboot van Groningen naar Noorwegen stijgt met de wintersport


De veerboot die vaart tussen de Groningse Eemshaven en het Noorse Kristiansand vervoerde vorig jaar 186.000 passagiers. Dat zegt exploitant Holland Norway Lines die eerder dacht dat het er eind 2022 150.000 waren.

Het schip met de naam MS Romantika voer in april vorig jaar voor het eerst, waarna het drie keer per week voer. Auto’s en vrachtwagens zijn ook toegestaan ​​op het schip. Er zijn restaurants en bars en een sauna op de boot voor passagiers. De reis duurt ongeveer 18 en een half uur.

Veel mensen die op wintersport willen, hebben gekozen voor de veerboot naar Noorwegen, zegt Elmer Roukema van Holland Norway Lines. “Vanwege de sneeuw die niet is gekomen in andere populaire gebieden”, legde hij uit. Het bedrijf biedt “Een goed alternatief voor een sneeuwzekere wintersportbestemming.”

Holland Norway Lines heeft ook boekingen ontvangen voor komende zomer. In 2023 zijn al zo’n 60.000 passagiers van plan om aan boord te gaan.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

Holland Norway Lines is een lokale start-up met zo’n dertig medewerkers, exclusief de scheepsbemanning. Voor de varende dienst werd een nieuwe terminal opgetuigd. De MS Romantika is ongeveer twintig jaar oud. Het is de bedoeling dat er geïnvesteerd wordt in duurzame en intelligente oplossingen om ervoor te zorgen dat het schip minder energie verbruikt. Het bedrijf wil toewerken naar twee boten die in 2027 emissievrij kunnen varen.

Plaats een reactie