De politie verdenkt een nepagent van het op brute wijze beroven van bejaarden


De politie in Roermond heeft woensdag een 20-jarige man uit Horst aangehouden op verdenking van het op brute wijze beroven van ouderen. In een aantal gevallen zou hij zich hebben voorgedaan als politieagent, maakt de politie donderdag bekend.

Donderdag werd ook een tweede verdachte in de zaak aangehouden. Hij werd geïdentificeerd als een 33-jarige man uit Uden.

De politie zei vijf zaken te kunnen koppelen aan de man uit Horst. Die vonden plaats in Boxmeer, Malden, Reuver en Horst. Mogelijk was de man uit Uden ook betrokken bij de zaak in Reuver, aldus de politie. Ze zeiden verder dat ze nog aan het onderzoeken waren of de man uit het Noord-Brabantse Uden ook bij andere zaken betrokken was.

De bewoner van Horst werd beschuldigd van het beroven van een oudere man in een wooncomplex aan de Vlierstraat in Venray. Dit gebeurde nadat hij zich een weg naar binnen wist te praten door te doen alsof hij medicijnen bezorgde, aldus de politie.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Hij wordt ervan beschuldigd het slachtoffer vervolgens op te sluiten en er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. In andere gevallen deed hij zich voor als politieagent. De politie laat weten te onderzoeken of de man met meer zaken in verband kan worden gebracht.

Plaats een reactie