De nieuwe Argentijnse doelman Rulli moet nog even wennen aan Ajax


Gerónimo Rulli had zich zijn eerste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA heel anders voorgesteld. “Zij speelden zeker beter met elf tegen elf”, bekent de nieuwe doelman van Ajax na het gelijkspel tegen FC Twente (0-0). “Met tien man moesten we verdedigen en dat was moeilijk. Het moet veel beter.”

De 30-jarige doelman uit Argentinië moest een verdediging aanvoeren die in de eerste acht minuten van de wedstrijd drie grote kansen weggaf. Rulli kwam goed weg toen Václav Cerny en Michel Vlap de paal raakten. En Ricky van Wolfswinkel verzuimde een mislukte terugspeelbal van Devyne Rensch af te straffen.

Rensch moest na 35 minuten het veld verlaten met een rode kaart na een overtreding op van Wolfswinkel. De verdediger kon niet onder stoelen of banken steken dat hij in de Eredivisie zelden op de linkerflank speelde in het centrum van de verdediging. Als linksback liet Calvin Bassey wederom niet zien waarom Ajax 23 miljoen euro voor hem betaalde. Als rechtsback was Jorge Sánchez ook lang niet in de buurt van het niveau dat zijn naar Bayern München vertrokken voorganger Noussair Mazraoui vaak haalde.

Lees ook:  Sterke toename van in beslag genomen drugs vorig jaar op de post

“Ik moet nog wennen aan mijn verdedigers”, aldus Rulli, voor wie Ajax maximaal 10 miljoen euro gaat betalen aan Villarreal. “En ik heb zelf een paar fouten gemaakt.” Een van de invallers van Argentinië op het WK miste ooit een hoekschop. Ook schoot hij de bal een keer tegen Van Wolfswinkel.

Rulli sprak met Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico over een mogelijke overstap naar Ajax. “Ze waren erg positief”, vertelde hij hen. “Ik vraag me af of het niet raar is dat ik van La Liga naar de Eredivisie ga. Nee, natuurlijk niet. Ajax is voor mij een club zoals Real Madrid, Barcelona of AC Milan. Een heel grote club”, aldus de keeper, die in Nederland nog moet wennen aan het weer. “De eerste weken hier heb ik alleen maar regen en wind meegemaakt.”

Ook al speelde Rulli niet op het WK, hij ervoer aan den lijve hoe belangrijk de wereldtitel voor Argentinië was. “Tegen Nederland en Frankrijk verloren we een 2-0-voorsprong. Dat was heel moeilijk. Maar we bleven vechten. En we hadden Lionel Messi. Hij maakte het verschil.”

Lees ook:  Ontsnapte gevangene stak zijn ex-vriendin neer om liefde voor huidige vriendin te bewijzen

Ook de Argentijnse doelman wil strijden voor Ajax, dat al vijf competitieduels tevergeefs wacht en komende zondag een uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma heeft staan. “Ik ken de rivaliteit tussen de clubs”, zei Rulli. “Het is heel belangrijk dat we onze fans blij maken en met drie punten terugkeren naar Amsterdam. Op de trainingen zie ik dat Ajax veel goede spelers heeft. Vooral Jurriën Timber en Francisco Conceição trokken mijn aandacht. Die kende ik nog niet zo ruim voor.”

Plaats een reactie