De Nederlandse rapper Boechi is doodgeschoten op Curaçao


De Nederlandse rapper Ruchendell ‘Boechi’ Windster is volgens de lokale politie doodgeschoten in Willemstad, Curaçao.

De 30-jarige rapper uit Tilburg had Antilliaanse roots en stond bekend om het maken van muziek in de creoolse taal Papiaments. Hij was op het eiland voor geplande optredens.

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat er op een foodtruck was geschoten. Daar troffen agenten een man op de grond aan met kogelgaten in zijn romp en geen teken van leven.

Verder vond de politie in de omgeving ook tal van kogelhulzen. Rond 01.00 uur stelde een politiearts vast dat Boechi was overleden, meldt de NOS.

Omstanders meldden aan de lokale krant Extra dat het om een ​​drive-by shooting ging. Volgens hen reed er een witte auto voorbij, van waaruit de rapper werd beschoten, en reed daarna door. Aan de schietpartij zou een ruzie tussen Boechi en de passagiers zijn voorafgegaan, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Lees ook:  Taxichauffeur die Amsterdamse vrouw aanreed na mislukte verkoop iPhone vrijgesproken voor rechtbank

Boechi laat vier kinderen achter, met nog een baby op komst. Zijn muziek is vooral populair op YouTube, waar zijn videoclips miljoenen keren zijn bekeken, meldt de NOS.

Plaats een reactie