De Nederlandse politie arresteert Syrische broeders die worden beschuldigd van het beramen van een terroristische daad


In een klein Limburgs stadje zijn twee Syrische broers gearresteerd op beschuldiging dat ze voorbereidingen troffen voor het plegen van een terroristische daad. De mannen zijn in hechtenis genomen door de tactische eenheid van DSI die gespecialiseerd is in het ingrijpen bij terroristische dreigingen of het arresteren van mensen die mogelijk gemakkelijk toegang hebben tot vuurwapens.

De twee mannen van 20 en 22 jaar werden woensdagavond in Stein aangehouden, een dag later werd de arrestatie bevestigd. De stad van 25.000 inwoners ligt ingeklemd tussen Geleen en de Belgische grens.

“Tijdens de aanhouding en de daaropvolgende huiszoeking van de verdachten zijn geen wapens of explosieven gevonden”, aldus het OM. Het onderzoek naar hen begon toen de inlichtingendienst AIVD informatie over hen in handen kreeg en deze doorspeelde aan het parket en de landelijke politie-eenheid.

Bij de arrestatie aan de Crostolostraat rond 22.00 uur hoorden bewoners volgens de Telegraaf vier verschillende harde knallen. Getuigen dachten dat er schoten waren afgevuurd, en de politie zei dat de geluiden mogelijk afkomstig waren van autoriteiten die inbraken in het huis, of apparaten die werden gebruikt om de verdachten te desoriënteren. Buurtbewoners kregen van de zwaarbewapende politieagenten het bevel binnen te blijven.

Lees ook:  Geen Nederlandse kabinetsleden aanwezig bij WK-wedstrijd Oranje - USA

“We zijn net zo verrast en geschokt als de buurt. We hebben nooit alarmerende signalen gekregen over dit gezin’, zegt Karel Smitsmans, directeur van Zaam Wonen, de woningcorporatie die de woning verhuurt die woensdag is overvallen. worden genomen in strijd met de huurovereenkomst en dat heeft consequenties.”

Beide mannen zaten in beperkte hechtenis en mochten alleen contact hebben met hun wettelijke vertegenwoordiger. Ze werden donderdagmiddag nog verhoord, aldus de aanklagers.

Plaats een reactie