De Nederlandse muzikant Afrojack vrijgesproken in onderzoek naar belastingfraude


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude tegen Nick van de Wall, beter bekend als DJ Afrojack, gestaakt. Onderzoekers konden niet voldoende bewijs vinden om de beschuldigingen te staven, zo bevestigen het OM en de advocaat van de DJ aan Financieele Dagblad.

In 2018 heeft het OM Afrojack geregistreerd als verdachte in een onderzoek naar belastingfraude tegen een belastingadviseur uit Amsterdam. De belastingadviseur zou voor zijn cliënten frauduleuze belastingvriendelijke constructies hebben opgezet in de belastingparadijzen Guernsey en Cyprus. Nu het OM de zaak heeft laten vallen, wordt de dj niet meer verdacht van valse belastingaangiftes.

Naast het strafrechtelijk onderzoek tegen hem kreeg Afrojack ook te maken met naheffingen van ruim 2 miljoen euro. Van de Wall bereikte een schikking met de autoriteiten over de naheffingen, zegt zijn advocaat Niels van der Laan van De Roos & Pen tegen de krant. Details wilde hij niet geven, hij zei alleen dat Van de Wall volledig meewerkte aan het onderzoek.

Lees ook:  Overstromingen verwacht in Gelderland, Leerdam en andere Nederlandse uiterwaarden

Volgens de advocaat vertrouwde Van der Wall “100 procent” op zijn adviseurs voor het afhandelen van zijn belastingzaken. Onder die adviseurs bevond zich onder meer de vermoedelijke belastingadviseur, die geldt als ‘de absolute expert op het gebied van belastingadvies aan internationale artiesten’. Afrojack concentreerde zich alleen op zijn carrière. “Bovendien zijn zijn verklaringen nooit aan hem ter ondertekening voorgelegd en volledig opgesteld en ingediend door zijn adviseurs buiten zijn tussenkomst”, zegt Van der Laan tegen het FD.

Een woordvoerder van het OM zegt tegen het FD dat het onderzoek naar belastingadviseur Frank B. in de afrondende fase verkeert en dat de officier van justitie binnenkort moet beslissen of hij al dan niet wordt vervolgd. Ook doet het OM onderzoek naar dj-duo W&W – Willem van Angegem junior en Ward van der Harst – wegens belastingfraude. Het zijn ook opdrachtgevers van B. en het onderzoek tegen hen loopt nog, aldus het OM.

Lees ook:  Stamceltransplantatie voor sommige MS-patiënten in de basisverzekering

Plaats een reactie