De memoires van prins Harry de #1 bestseller van Nederland deze week


Ook in Nederland verkopen de memoires van Prins Harry goed. De Nederlandse vertaling van Reserve kwam deze week op de eerste plaats in Besteller 60.

Het is niet duidelijk hoeveel exemplaren er in Nederland zijn verkocht. De Collectieve Propaganda van de Nederlandse Boekenstichting (CPNB), de samensteller van de lijst van bestverkochte Nederlandse boeken, zegt dat alleen de uitgevers zelf concrete cijfers kunnen geven. Een woordvoerder van Overamstel Uitgevers laat weten dergelijke cijfers nooit te delen.

Het boek, dat vorige week verscheen, behaalde ook de eerste plaats in de Britse bestsellerlijst. Het is het snelst verkopende non-fictieboek ooit in Groot-Brittannië en het is ook de best verkochte memoires ooit in de week na uitgave. In de eerste week werden meer dan 467.000 exemplaren van het boek verkocht, meldde Nielsen BookData dinsdag. Uitgever Penguin Random House maakte eerder bekend dat er op de eerste dag 1,4 miljoen exemplaren zijn verkocht in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada.

Lees ook:  Overstromingen verwacht in Gelderland, Leerdam en andere Nederlandse uiterwaarden

De memoires van de prins zijn de afgelopen weken veel besproken in de media. In het boek vertelt Harry over zijn ervaringen met het Britse koningshuis en zijn verslechterde relatie met zijn broer prins William en zijn vader koning Charles. De prins vertelt ook hoe hij met drugs experimenteerde, zijn maagdelijkheid verloor en 25 leden van de Taliban vermoordde tijdens zijn dienst in Afghanistan. Harry kreeg voor dat laatste veel kritiek van zowel Britse militairen als Afghanen.

Plaats een reactie