De Klassieker eindigt in een gelijkspel, want Feyenoord en Ajax delen de punten


De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is zondag in Rotterdam in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Nadat Feyenoord via Igor Paixao op voorsprong kwam, bracht een kopbal van Davy Klaassen de wedstrijd op gelijke hoogte.

De komst van de speler op het veld was een lust voor het oog. Met rookbommen, vlaggen, vuurpijlen en vuurwerk veranderde De Kuip in een ketel van lawaai. Ajax startte Steven Berghuis ondanks zorgen om zijn veiligheid. De middenvelder kwam in 2021 over van Feyenoord bij Ajax, maar dit was de eerste keer dat hij in Rotterdam in Ajax-kleuren zou spelen met aanwezig publiek.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam uit een hoekschop van Feyenoord toen Jurrien Timber de bal bijna in zijn eigen net schoot. Ajax-doelman Geronimo Rulli wist de bal achter te tikken.

Een scherpe voorzet van Calvin Bassey zorgde voor Ajax’ belangrijkste kans van de eerste helft voor Mohamed Kudus, maar de aanvaller kreeg niet de bal die nodig was om zijn kopbal richting doel te mikken.

Lees ook:  Vakbond wil juridische procedure omtrent Covid-19-regeling voor zorgpersoneel

De eerste helft was een strijdlustige en bij vlagen onhandige aangelegenheid, maar Feyenoord ging met een voorsprong de rust in nadat een bloedmooie spits van Igor Paixao de Kuip trouw in vervoering bracht. De Braziliaan nam een ​​bal van ongeveer 30 meter voordat hij een raketaanval in de verre hoek losliet.

Feyenoord kwam uit de pauze als de frissere kant die het balbezit domineerde en hun strijd won. Toch was het Ajax dat de eerste grote kans van de tweede helft kreeg toen Edson Alvarez een geweldige dribbel afrondde met een centimeter-perfecte pass voor Kudus. Justin Bijlow redde de poging voordat Quilindschy Hartman de bal van de doellijn trapte.

Ajax scoorde in de volgende minuut. Een voorzet van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic vond Steven Bergwijn, wiens volley over Bijlow stuiterde naar Davy Klaasen. Het doelpunt van de middenvelder had een beetje geluk, want zijn kopbal stuiterde op de benen van Mats Wieffer voordat hij het net raakte.

Lees ook:  Thalys naar Brussel en Parijs rijdt niet vanwege ijzel

Het was een hectische laatste paar minuten. Santiago Gimenez had waarschijnlijk de wedstrijd van Feyenoord moeten winnen. De jonge Mexicaanse spits dribbelde langs zijn landgenoot Alvarez, maar zijn schot was te tam en werd door Rulli weggeslagen.

De wedstrijd eindigde op 1-1 en werd gefloten door de Feyenoord-fans, die duidelijk voelden dat Ajax voor het oprapen lag. Feyenoord behoudt vijf punten voorsprong op Ajax, dat is afgezakt naar de vijfde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben bovenaan de ranglijst drie punten voorsprong op naaste concurrent PSV.

Plaats een reactie