Daley Blind verlaat AFC Ajax, zegt contract op


Voetballer Daley Blind verlaat AFC Ajax. De 32-jarige verdediger zegde zijn contract op in Amsterdam, dat liep tot het einde van dit seizoen. Blind speelde 333 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 13 keer scoorde.

“We hebben de afgelopen dagen een akkoord bereikt met Daley om het huidige contract te beëindigen”, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. “Ik hoop dat hij bij een andere club doorgaat om de laatste fase van zijn succesvolle voetbalcarrière mooi af te sluiten.”

Er wordt gespeculeerd dat de 99-voudig Oranje-international zou kunnen toetreden tot Antwerp, de club van coach Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars, in België.

Maandag werd al bekend dat Danny Blind, de vader van Daley, niet terugkeert in de raad van commissarissen van Ajax. Blind senior legde die functie vorig jaar neer toen hij bij Oranje aantrad als assistent van bondscoach Louis van Gaal. Het was de bedoeling dat Blind na het WK zou terugkeren bij de RVC, maar daar zag hij van af.

Lees ook:  Ontsnapte gevangene stak zijn ex-vriendin neer om liefde voor huidige vriendin te bewijzen

Blinde junior verloor dit seizoen zijn vaste plek bij Ajax onder trainer Alfred Schreuder. Bondscoach Louis van Gaal bleef echter vertrouwen op de veelzijdige linksback. Blind stond in alle wedstrijden op het WK in Qatar in de basiself en scoorde een doelpunt in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten in de achtste finales (3:1). Nederland verloor in de kwartfinales van de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië na strafschoppen.

De verdediger werd opgeleid bij Ajax en debuteerde eind 2008 in het eerste elftal. Na een huurperiode bij FC Groningen in het seizoen 2009-2010 won hij met Ajax vier landstitels op rij.

Blind verhuisde in de zomer van 2014 naar Manchester United, maar keerde vier jaar later terug naar Amsterdam. In zijn tweede ambtstermijn bij Ajax werd de verdediger drie keer kampioen en won hij twee keer de KNVB-beker. Blind was een belangrijke schakel in het team dat in 2019 bijna de Champions League-finale bereikte.

Lees ook:  Temps ingesteld om kouder te worden, dalend tot -6 graden; Sneeuw moeilijker te voorspellen

Na het vertrek van trainer Erik ten Hag afgelopen zomer en de komst van Schreuder kwam er langzaam maar zeker vraagtekens bij de positie van Blind. Schreuder gaf in de laatste weken van de eerste seizoenshelft de voorkeur aan Owen Wijndal als linksback.

“We hebben met Daley afgesproken dat we samen gaan beslissen in welke wedstrijd hij op een mooie manier afscheid kan nemen van de fans in de arena”, aldus van der Sar.Plaats een reactie