Daley Blind sluit zich aan bij Bayern München in een verrassende zet


In een onverwachte wending heeft de Nederlandse verdediger Daley Blind zijn nieuwe club gevonden nadat zijn contract kort voor het nieuwe jaar door Ajax werd opgezegd. Blind sluit zich aan bij Duits kampioen Bayern München, meldt de Telegraaf. De 32-jarige verdediger tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie op verlenging met één jaar.

Royal Antwerp FC, die ex-Nederlandse internationals Marc Overmars en Mark van Bommel respectievelijk als directeur voetbal en manager hebben, was de eerste club die in verband werd gebracht met Blind nadat het nieuws over zijn onenigheid met manager Alfred Schreuder ervoor zorgde dat Blind de club verliet door wederzijds toestemming. Bayern München had hun onderhandelingen goed verborgen gehouden, waarbij de berichten op donderdagochtend voor velen als een schok kwamen. Blind moet donderdagmiddag zijn medische keuring ondergaan.

Agent Kees Vos had contact opgenomen met de directeur van Bayern München, Hasan Salihamidzic, nadat hij de linksback Lucas Hernandez van Bayern München geblesseerd had zien raken tijdens de FIFA Wereldbeker 2022 om de transfer te vergemakkelijken. Blind kan zowel als linksback als als centrale verdediger spelen.

Lees ook:  Winterzonnewende: kortste dag van het jaar gekenmerkt door wolken, regen en mist

Er zijn drie ex-Ajax-teamgenoten bij Bayern München met wie Blind zich zal herenigen, aangezien Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch al bij de club zijn. Der Rekordmeister staat bovenaan de ranglijst van de Bundesliga en gaat het tweede deel van het seizoen in met een voorsprong van vier punten op naaste uitdager Freiburg. München heeft de laatste negen landstitels in Duitsland gewonnen en is klaar voor een blockbuster-clash in de laatste 16 van de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Dit wordt de vierde club van Blind in zijn carrière, hij speelde voor FC Groningen, Manchester United en Ajax. Hij speelde 99 wedstrijden voor het Nederlands elftal en scoorde daarin drie keer.

Plaats een reactie