Covid-patiëntentotaal valt terug richting 1.000; Laagste cijfer sinds 7 oktober


Ziekenhuizen in Nederland behandelden dinsdagmiddag 1.010 mensen met Covid-19, aldus patiëntencoördinatiedienst LCPS. Dat totaal zette een neerwaartse trend voort sinds het twee weken geleden een piek bereikte tijdens de huidige golf. Het totaal van de patiënt daalde in ongeveer 24 dagen tot het laagste punt.

In totaal is het patiëntentotaal sinds afgelopen dinsdag met 14 procent gedaald. Het aantal was bijna een vierde hoger op 19 oktober, toen 1.237 patiënten met de ziekte in het ziekenhuis lagen.

Het huidige cijfer omvatte 46 patiënten op intensive care-afdelingen, een daling van 55 vorige week en 65 op het recente hoogtepunt. De overige 964 patiënten lagen op de reguliere zorgafdelingen, 58 minder dan afgelopen dinsdag. Op 19 oktober lagen zo’n 1.172 mensen met de besmetting met het coronavirus op de reguliere verpleegafdelingen.

In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 124 mensen met de ziekte opgenomen in de zorg. Dat cijfer daalde in een week met ruim 18 procent. Tegelijkertijd nemen de opnames op de intensive care toe. Elf Covid-19-patiënten werden de afgelopen zeven dagen gemiddeld elk naar de IC gestuurd, tegenover negen de week ervoor.

Lees ook:  Eerste nachtvorst dit seizoen tot nu toe lokaal in Limburg geconstateerd

Alleen al in de afgelopen 24 uur werden 94 mensen met de coronavirusinfectie opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen, waarvan vier rechtstreeks naar de intensive care.

Plaats een reactie