Covid booster shot-campagne open voor iedereen van 12 jaar en ouder


Iedereen van 12 jaar en ouder kan nu een afspraak maken voor een herhalingsvaccinatie tegen het coronavirus, melden het RIVM en GGD. Dat betekent dat iedereen die in aanmerking komt voor de boosterprik er een kan halen op een vaccinatielocatie.

Mensen van 12 jaar en ouder kunnen de herhalingsvaccinatie krijgen als het minstens drie maanden geleden is sinds hun vorige coronavirusinjectie of infectie. Ook moet u de “basisreeks” vaccinaties hebben doorlopen. Dat betekent dat u beide injecties van de Pfizer-, Moderna-, Novavax- of AstraZeneca-vaccins of één injectie van het Janssen-vaccin hebt gekregen.

De herhalingsprik versterkt de reactie van het immuunsysteem op het coronavirus zodat mensen er beter tegen beschermd zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde dinsdag dat hoewel het aantal besmettingen met het coronavirus afneemt, het nog niet duidelijk is of de herfstgolf echt voorbij is.

Dit komt vooral door subvarianten van het virus die momenteel circuleren. Er circuleren momenteel verschillende versies van de ommicron-variant. De gezondheidsdienst van Europan verwacht dat één van deze subvarianten, BQ.1, snel dominant zal worden, waardoor er meer besmettingen komen.

Lees ook:  Rotterdams platenlabel getroffen door tweede explosie in één week tijd

De huidige boostershot-campagne maakt gebruik van Pfizer- en Moderna-vaccins die zijn aangepast om beter te werken tegen de omicron-variant van het coronavirus SARS-CoV-2.

Plaats een reactie