Corendon is van plan Schiphol te verlaten voor Brussels Airport


Corendon bouwt zijn activiteiten op Schiphol af en verhuist die volgend seizoen naar Brussel, zegt topman Atilay Uslu tegen de Telegraaf. Hij gaf de schuld aan de door personeelstekorten veroorzaakte chaos op de luchthaven van Amsterdam, evenals aan de stijgende kosten.

In België zal de eigen luchtvaartmaatschappij van de vakantiegigant volgend seizoen bijna het aantal stoelen verdubbelen tot 260.000. Op Schiphol gaat het aantal stoelen terug naar 230.000.

“Dat komt vooral door de chaos op Schiphol”, zegt Uslu tegen de Telegraaf. Hij wees op de urenlange rij wachtende reizigers die sinds april op de luchthaven staan, waardoor Schiphol luchtvaartmaatschappijen meerdere keren heeft gevraagd hun capaciteit te verminderen.

Uslu vreest dat deze omstandigheden tot de mei- en zomervakantie van volgend jaar aanhouden, omdat onder meer de luchthavenbeveiliging en de Koninklijke Marechaussee nog steeds moeite hebben om vacatures ingevuld te krijgen. “We kunnen mensen een definitieve vakantie vanuit Brussel aanbieden”, zei hij.

Lees ook:  Mannen aangehouden omdat ze vuurwerk in huis gooiden, waardoor slachtoffer haar hand verloor

Vliegen vanuit België wordt volgend jaar ook goedkoper omdat Schiphol de tarieven heeft verhoogd en Nederland de vliegbelasting heeft verdrievoudigd.

Plaats een reactie