Colombiaanse autoriteiten onderzoeken mysterieuze dood Nederlands stel

Image source - Pexels.com


De autoriteiten in Colombia doen onderzoek naar de dood van twee Nederlandse toeristen. Het stel stierf eerder deze week nadat ze met buikpijn naar een ziekenhuis waren gegaan. Ze verbleven in de Colombiaanse stad Cartagena.

Colombiaanse media identificeerden de toeristen als een 29-jarige vrouw en een 31-jarige man. Het stel arriveerde in het weekend in Cartagena en verbleef in een hostel, meldde Infobae. Maandag gingen ze naar een dokter voor medicijnen tegen buikpijn. Een paar uur later werden ze opgenomen in de Medihelp-kliniek in de stad.

De vrouw overleed maandagavond en de man dinsdagochtend. Volgens het Parool vermoeden de lokale autoriteiten voedselvergiftiging, maar zullen autopsies op hun lichamen doen om de doodsoorzaak vast te stellen.

Javier Hernandez, een arts in de kliniek, vertelde een lokaal radiostation dat de kliniek de Nederlandse toeristen de best mogelijke zorg gaf, maar dat hun toestand snel verslechterde.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt aan NU.nl dat in Colombia een 29-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Amsterdam zijn omgekomen. Het ministerie heeft hun familie geïnformeerd en zal hen waar nodig ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?