Cody Gakpo voltooit medische controle en rondt verhuizing naar Liverpool af


Cody Gakpo speelt nu officieel voor Liverpool FC. De 23-jarige buitenspeler slaagde woensdag voor zijn medische keuring en heeft zijn overstap van PSV Eindhoven naar de zesvoudig Europees kampioen afgerond. Volgens berichten zal Liverpool PSV ruim 50 miljoen euro betalen voor Gakpo, inclusief bonussen.

Gakpo is dit seizoen goed op dreef bij PSV met negen doelpunten en twaalf assists in veertien competitieduels voor Ruud van Nistelrooij. Gakpo scoorde vervolgens drie doelpunten in vijf wedstrijden voor Nederland op het WK voetbal in Qatar een maand geleden.

“Ik ben erg dankbaar voor het warme welkom en ik kijk er naar uit om iedereen in het stadion en de stad te ontmoeten. Er zijn veel geweldige spelers waarvan ik hier kan leren om een ​​betere speler te worden. Ik heb veel leuke verhalen gehoord over het stadion en de sfeer”, aldus Gakpo in een verklaring van zijn nieuwe team. Hij zal het nummer 18-shirt dragen voor Liverpool.

Lees ook:  De Nederlandse huizenprijzen dalen volgend jaar met 2,5 procent, zegt ING

Gakpo werd geadviseerd door de aanvoerder van Nederland en de huidige vice-aanvoerder van Liverpool, Virgil van Dijk. Hij belde de buitenspeler om hem te overtuigen om voor Liverpool te tekenen. “Hij vertelde me dat dit de juiste stap is om te ontwikkelen en een betere speler te worden. Dat de club een enorme club is, maar ook een echte familie is, wat belangrijk voor me is omdat ik een familieman ben.”

Liverpool staat zesde in de Engelse Premier League nadat ze door een slechte start op drift waren geraakt. Het team van Jurgen Klopp won echter hun laatste drie wedstrijden en begon aan de top te komen.

PSV heeft nu een maand de tijd om Gakpo te vervangen, wat van het grootste belang is als de ploeg van Van Nistelrooij kans wil maken op Eredivisie-kampioen en hoopt verder te komen in de Europa League.

Plaats een reactie