Coalitiepartij ChristenUnie krijgt nieuwe lijsttrekker na onverwacht aftreden


ChristenUnie-leden hebben Mirjam Bikker officieel verkozen tot nieuwe fractievoorzitter van de partij. Ze volgt Gert-Jan Segers op als politiek leider en voorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, meldt de NOS.

Segers maakte vorige week bekend dat hij opstapt als leider van de kleinste coalitiepartij en als parlementariër om meer tijd met zijn gezin door te brengen.

Na haar verkiezing zei Bikker dat haar belangrijkste doel als lijsttrekker was om hoop te brengen. “Ik wil om tafel zitten met iemand van goede wil.” In een eerder op dinsdag gepubliceerde open brief zei het 40-jarige parlementslid dat ze meer naar de lange termijn wil kijken en hekelde ze de “ik-georiënteerde keuzes” en grenzeloze groei die gepaard gaan met alleen kijken naar de korte termijn.

Bikker zei dat de coalitie Rutte IV, waarvan haar partij de kleinste is, zich geen zorgen hoeft te maken over de stabiliteit nu ze de partij leidt.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Bikker is de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Sinds de verkiezingen van 2021 is ze parlementariër. Daarvoor was ze senator in de Eerste Kamer, waar ze ook voorzitter was van de ChirstenUnie.

Plaats een reactie