Circusacrobaat zwaargewond door val van 15 meter vanaf Wheel of Death


Een circusartiest is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat hij tijdens het uitvoeren van een stunt tot 15 meter naar beneden was gevallen. “Onze artiest reageert en is niet langer in levensgevaar”, zegt Kerstcircus Haarlem in een verklaring die net voor middernacht werd geplaatst.

Het ongeval gebeurde tijdens de Wheel of Death-act als onderdeel van het kerstcircus in het Reinaldapark in Haarlem. Hij brak verschillende ribben en werd nog onderzocht om te bepalen of hij andere verwondingen had opgelopen. Hij had veel pijn, zei het circus, en zou worden onderzocht op inwendige verwondingen en breuken. “Rust is nodig voordat de dokters hun werk kunnen doen.”

In een korte update op donderdagochtend zei het circus dat er bij controle “meerdere ribfracturen” zijn geconstateerd. De organisatie vult aan: “Wij weten ook nog niet alles.”

“Hij bloedde niet, maar je weet nooit of het intern goed is”, zegt circusdirecteur René Duursma tegen NH Nieuws. Zijn naam werd niet bekendgemaakt, maar Duursma zei: “Het is een man die we goed kennen, hij zit al een jaar of tien bij het circus.”

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Volgens illusionist Hans Klok, die met het circus zou optreden, viel de artiest ongeveer 15 meter naar beneden. Klok vertelde aan Shownieuws dat hij in zijn kleedkamer was op het moment van het “zeer tragische” ongeval.

“Nu moeten we afwachten”, voegde hij eraan toe. “Laten we hopen dat het goed gaat.”

Er waren veel mensen in het publiek op het moment van het incident, waaronder kinderen. Er werden slachtofferhulpdiensten voor hen geregeld om te helpen omgaan met de “vervelende gebeurtenis” waarvan ze getuige waren, zei het circus.

Aankomende shows gaan door zoals gepland. Het circus bestaat al zo’n 30 jaar. Voor de rest van dit seizoen zullen ze dagelijks twee of drie shows produceren, waarvan het einde gepland staat op 8 januari.

Plaats een reactie