Circusacrobaat lijdt gebroken ribben, bekken in val van Wheel of Death


De 26-jarige circusacrobaat die woensdag tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem van grote hoogte viel, brak meerdere ribben en zijn bekken, zegt een woordvoerder van het circus tegen het AD.

De acrobaat en verschillende andere artiesten waren aan het optreden in het Wheel of Death toen het ongeval woensdag omstreeks 20.45 uur gebeurde. Het Wheel of Death bestaat uit draaiende wielen waarin meerdere acrobaten hun kunsten kunnen vertonen. De man verloor tijdens de neerwaartse beweging zijn evenwicht en viel “drie tot vier meter” op de grond. Doordat het wiel al naar beneden bewoog, viel hij met extra snelheid, aldus de woordvoerder.

Ongeveer duizend toeschouwers, waaronder veel kinderen, zagen het ongeval gebeuren. Het circus stelde hulp ter beschikking aan toeschouwers die dat nodig hadden.

“Onder de duizend toeschouwers waren er ook heel veel kinderen die deze persoon zagen vallen”, zegt een politiewoordvoerder tegen het AD. “Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we mensen om contact op te nemen met de huisarts als ze hierna klachten krijgen. Slachtofferhulp is ook aanwezig.”

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Het kerstcircus staat sinds 22 december in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem-Oost. Er staan ​​optredens gepland tot en met 8 januari. Het circus gaat gewoon open, maar het Rad des Doods maakt pas uit het onderzoek deel uit van de act wat ging er mis.

Plaats een reactie