Buurtbewoners reageren op ongeval Nieuw-Beijerland dat 6 levens eiste

Image source - Pexels.com


Zes mensen zijn om het leven gekomen nadat een vrachtwagen zaterdagavond in Nieuw-Beijerland is aangereden op een buurtfeest, meldt de politie. Het totale aantal slachtoffers was voorheen niet bekend omdat er nog mensen bekneld zaten onder de vrachtwagen.

Daarnaast zijn zeven mensen met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht door de crash, van wie één persoon in kritieke toestand verkeert. Zaterdagavond werd het officiële dodental gemeld op twee personen.

De politie meldde zaterdagavond dat de chauffeur van de vrachtwagen, een 46-jarige Spaanse man uit Murcia, was gearresteerd. De dodelijke aanrijding vond plaats tijdens een barbecue-evenement, toen een grote vrachtwagen van de Zuidzijdsedijk de menigte inreed. De politie onderzoekt nog waarom de bestuurder van de weg raakte. Volgens de politie had de bestuurder geen alcohol gedronken.

De werkgever van de chauffeur, het Spaanse bedrijf El Mosca, vertelde aan de Murciaanse krant La Verdad dat de chauffeur moest uitwijken voor een busje en van de dijk af reed. De politie heeft dat niet bevestigd.

Zestien rechercheurs zijn bezig met de zaak. De vrachtwagen is zaterdagnacht weggehaald en de plaats van het incident is afgedekt met een blauw dekzeil. Een door de politie zaterdagavond gezochte getuige, de bestuurder van een witte bestelbus, is volgens Rijnmond gelokaliseerd. Hij heeft de politie informatie gegeven.

Het dodelijke ongeval gebeurde in een gemeenschap waar veel mensen elkaar kenden en getuigen ter plaatse vertelden Rijnmond dat de emoties hoog opliepen. “Iedereen was in paniek, iedereen probeerde te helpen”, zegt Rebecca van Wijgerden, die kort na de crash ter plaatse was. “Iedereen was van streek. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd, maar mensen waren boos en wilden weten wat er was gebeurd.”

Het barbecuefeest werd georganiseerd door een schaatsclub als afscheid van een voorzitter van de organisatie. “Ik ken de meeste mensen van de vereniging”, zegt buurtbewoner Leen van Dijk tegen Rijnmond. “Ik woon hier al 58 jaar en zit zelf ook jaren in het bestuur… Het is zo intens, vooral voor de mensen die geraakt zijn.”

Burgemeester Charlie Aproot van de Hoeksche Waard zegt “in nauw contact” te staan ​​met de getuigen en slachtoffers. “Ze staan ​​open voor mij over hun verdriet en zorgen.” Hij voegde eraan toe dat hij zou evalueren wat mensen nodig hebben, maar “ondersteuning is hard nodig.”

Een boerderij in de buurt van de plaats van het ongeval is open voor getuigen en slachtoffers. Ook slachtofferhulp is beschikbaar gesteld, aldus Rijnmond.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?