Buren geschrokken van brandstichting asielzoekershotel; Nieuw centrum opent kazerne Zoutkamp

Image source - Pexels.com


Maandagochtend was er brand in hotel ‘t Elshuis in Albergen – het hotel dat door het kabinet is aangewezen als nieuw asielcentrum. Niemand raakte gewond en de schade lijkt beperkt. De politie onderzoekt of er sprake was van brandstichting. Op de Zoutkamp-kazerne gaat weer een tijdelijke noodopvang open.

De brand werd omstreeks 6.15 uur ontdekt. ​​Een politiewoordvoerder vertelde aan RTV Oost dat er vlak naast het gebouw een struik brandde. Buurtbewoners waren geschokt door het incident. “Dit zag ik niet aankomen”, zei een buurvrouw tegen de omroep. “Je weet natuurlijk dat er online reacties zijn over mogelijk aanzetten tot brandstichting, maar ik had niet gedacht dat het zo ver zou gaan.”

De gemeente Tubbergen wilde nog niet reageren op het incident.

Later op maandag behandelt de rechtbank in Almelo een rechtszaak tussen de eigenaar van het hotel en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het COA kocht het hotel en de overheid wees het aan als asielcentrum. De eigenaren proberen zich nu terug te trekken uit de verkoop en zeggen dat het was gebaseerd op “bedrog en dwaling”, en het COA zei niet dat het het gebouw zou gebruiken om asielzoekers op te vangen. Het COA zegt vanaf het begin duidelijk te zijn geweest over de bedoelingen met het gebouw.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft aangekondigd dat de Zoutkamp-kazerne in de gemeente Het Hogeland in Groningen wordt omgevormd tot een noodopvanglocatie voor asielzoekers. De locatie is bedoeld voor het opvangen van asielzoekers voor wie geen plek is in het asielaanmeldcentrum in Ter Apel, meldt RTV Noord.

De tijdelijke opvang zal plaats bieden aan 500 tot 700 mensen. Deze komt te staan ​​op het terrein tegenover de kazerne, aan de andere kant van de N361.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?