Britse toerist doodgestoken in Amsterdam gezien wandelend met verdachte

Image source - Pexels.com


Beveiligingscamera’s hebben beelden vastgelegd van de Britse toerist Danny Castledine met de man die ervan wordt beschuldigd hem met extreem geweld te hebben vermoord in de nachtperiode van 31 mei tot 1 juni. De 22-jarige liep midden in de nacht met de verdachte op de Koggestraat in de binnenstad.

Castledine werd later die avond zwaargewond aangetroffen op de Singel, iets verder weg. Hij stierf ter plaatse na mislukte pogingen om hem te reanimeren. Een autopsie van het lichaam van het slachtoffer onthulde dat Castledine dertig keer in de nek en het hoofd was gestoken.

Bij de rechtbank in Amsterdam vond een eerste voorlopige zitting plaats in de zaak tegen de verdachte, de 22-jarige Nongo B. uit België. Hij is op 1 juni omstreeks 10.30 uur aangehouden in Amsterdam-Buitenveldert. B. verkeerde op dat moment in een gestoorde toestand, aldus de officier van justitie.

Zijn kleren en schoenen zaten onder het bloed. Uit het onderzoek bleek dat het bloed van Castledine was. Camera’s op de Singel legden de aanval op Castledine vast, hoewel de beelden niet duidelijk genoeg waren om de beelden op het scherm te herkennen. Het is duidelijk dat B. is vertrokken van de plaats delict. Daar zijn schoenafdrukken gevonden die passen bij B.’s schoenen.

Op dit moment is er nog geen motief bekend. De advocaat van B., Hilje Plantenga, wil niet zeggen of B. heeft bekend en ook niet of B. ontkent de dader te zijn. De man zei bereid te zijn mee te werken aan een persoonlijkheidstest. Hij staat op de wachtlijst van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), dat kampt met capaciteitsgebrek.

Voorlopig lijkt Castledine een volledig willekeurig slachtoffer te zijn geweest. Nabestaanden van de student probeerden de zitting te volgen via een videoverbinding die was georganiseerd tussen een Brits politiebureau en de rechtbank Amsterdam. Aanhoudende technische problemen bij de rechtbank gooiden roet in het eten.

De volgende rechtszitting vindt plaats op 3 november.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?