Brandweer redt drie mensen uit brandend huis in Vlissingen


In een appartement in Vlissingen is zondagochtend kort brand uitgebroken. De brandweer heeft drie mensen uit de woning gehaald. Ze hadden rook ingeademd en zijn later voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Verschillende omliggende woningen werden ontruimd, waardoor 11 bewoners hun appartementen moesten verlaten. Vervolgens werden ze opgevangen op een locatie in de buurt. Sommigen van hen hadden ook rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel onderzocht, meldt de brandweer.

De brandweer kreeg rond 03.40 uur een melding over de brand in de benedenwoning aan de Kasteelstraat. Omdat er mogelijk mensen binnen waren, kwam de brandweer direct met meerdere voertuigen ter plaatse.

De eerste brandweerploegen wisten twee mensen uit het appartement te krijgen. De derde inzittende is later naar buiten gebracht.

Rond 04.00 uur werd het sein veilig gegeven dat de brand geblust was. Nadat de brandweer de aangrenzende woningen had gecontroleerd, konden alle buurtbewoners terugkeren naar de ontruimde woningen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lees ook:  Aantal vuurwerkslachtoffers weer op pre-Covid-niveau

Plaats een reactie