Brandstichting vermoed in boerderij die 450 asielzoekers zal huisvesten


Een grote boerderij aan De Hoof in Someren heeft in de vroege uurtjes van donderdagavond zware schade opgelopen door brand. De brandweer vermoedt brandstichting. Het gebouw moet vanaf maandag 450 asielzoekers huisvesten, meldt Omroep Brabant.

De brandweer kreeg rond 0.25 uur de eerste melding van de brand en sloeg tien minuten later alarm. Drie blusvoertuigen, een hoogwerker en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Er was niemand in het gebouw en niemand raakte gewond.

“De brand is ontstaan ​​in één kamer, en vooral die kamer heeft brandschade. De rest van het gebouw heeft aanzienlijke rookschade”, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen Omroep Brabant, eraan toevoegend dat ze bewijs hebben van brandstichting. De politie doet onderzoek.

De gemeente Someren was van plan om vanaf 28 november twee maanden lang 450 asielzoekers in de woonboerderij onder te brengen. Volgens de gemeente ging het om gezinnen en alleenstaanden tussen de 2 en 60 jaar met een goede kans op een vluchtelingenstatus en een verblijfsvergunning. voor Nederland.

Lees ook:  PSV herstelt van nederlaag in Europa met 6-1-zege op Excelsior

Plaats een reactie