Bij steekpartijen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Kerkrade zijn vier gewonden gevallen


Bij verschillende incidenten in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Kerkrade zijn vier mensen neergestoken. De gewelddadige aanvallen vonden plaats tussen zaterdagavond vroeg en zondagochtend vroeg. In totaal werd slechts één arrestatie verricht, maar in twee van de zaken was de politie op zoek naar ten minste één specifieke verdachte.

De eerste steekpartij vond zaterdag omstreeks 18.00 uur plaats in Den Haag. De politie werd opgeroepen om het incident in de Visserstraat af te handelen, waar ze de gewonde vonden. Volgens Omroep West raakte het slachtoffer zwaargewond.

Een traumateam is per helikopter ter plaatse gestuurd. De aard van de verwondingen van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar een verdachte, maar er zijn geen verdere details bekend.

Slachtoffer opgenomen in incident Amsterdam

Ongeveer 90 minuten later werd een andere persoon neergestoken voor een kleine kruidenierswinkel aan de C. van Eesterenlaan in Amsterdam-Oost. De politie zei dat ze één verdachte hadden geïdentificeerd, maar dat er een uur na het incident nog geen arrestaties waren verricht.

Lees ook:  Limburg om het leefgebied van de ernstig bedreigde tuinmuis te herstellen

De toestand van het slachtoffer is niet vrijgegeven, maar hij werd in het ziekenhuis opgenomen voor behandeling van zijn wonden. Volgens de politie waren mogelijk meer mensen bij de steekpartij betrokken, en niet alleen de enige verdachte. Ze vroegen iedereen in de omgeving met video of foto’s van de plaats delict om contact met hen op te nemen.

Straatruzie loopt uit op mesgevecht in Rotterdam

In Rotterdam is een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats neergestoken tijdens een ruzie met een andere persoon. De politie vermoedt dat beide personen een mes hebben getrokken tijdens het incident, dat waarschijnlijk in de Abcoudestraat heeft plaatsgevonden.

Getuigen belden zaterdag rond 22.00 uur de politie nadat ze het slachtoffer op de Mijnsheerenlaan vonden liggen met een mes naast zich. “Hij had ernstige verwondingen en was bewusteloos toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht”, aldus de politie. Het mes dat ter plaatse lag, was waarschijnlijk van het slachtoffer.

Lees ook:  Grootschalig racisme ontdekt bij Ministerie van Buitenlandse Zaken

Er waren geen arrestaties in de onmiddellijke nasleep. “Er is direct een onderzoek gestart naar de verdachte, onder meer in een woning waar hij mogelijk via het portiek naartoe is gevlucht.

Eén aangehouden bij nachtelijke steekpartij in Kerkrade

De politie die reageert op een aangifte van een geweldsmisdrijf in Kerkrade heeft één gewonde aangetroffen in de Franciscanerstraat. Dat incident gebeurde zondag even na 03.00 uur, aldus de politie, toen een ruzie tussen een groep mensen uit de hand liep in de Limburgse stad.

Het slachtoffer liep in die zaak lichte verwondingen op en is ter plekke behandeld. Ter plaatse is één verdachte aangehouden.

Plaats een reactie