Bij schietpartij in winkelcentrum is moeder dood, dochter gewond


Bij een schietpartij in winkelcentrum Zwijndrecht is zaterdagmiddag een vrouw omgekomen en haar dochter gewond geraakt. De twee slachtoffers zijn neergeschoten door een man die ze kenden in een mogelijk geval van huiselijk geweld, aldus de politie. Het incident vond plaats in het bijzijn van veel getuigen, aangezien het winkelcentrum druk was met veel weekendshoppers.

De vrouwen waren een boodschap aan het doen toen de geweerschoten klonken, vertelden getuigen aan lokale media. ”Er is op twee vrouwen geschoten, een van hen is per spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. Voor de ander mocht hulp helaas niet baten’, aldus de politie in een korte verklaring op sociale media. De leeftijden van de slachtoffers zijn niet vrijgegeven.

Lees ook:  Onrust na winst WK in Marokko: oproerpolitie naar Amsterdam, Rotterdam & Den Haag

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats van winkelcentrum Walburg aan de Hof van Holland. Politie en ambulances werden rond 13.50 uur ter plaatse gestuurd, gevolgd door een traumateam dat per helikopter werd uitgezonden, zo bleek uit de gegevens van de hulpdiensten.

De schutter vluchtte weg voordat de politie arriveerde. Die persoon zou alleen hebben gehandeld en weggereden zijn uit het gebied. Een signalement van de verdachte is niet vrijgegeven en zijn relatie met de slachtoffers is niet bekendgemaakt.

Kort nadat de eerstehulpverleners arriveerden, werd een onderzoek gestart. De parkeerplaats werd afgezet en de autoriteiten arresteerden snel getuigen, aldus de lokale omroep Rijnmond. De politie speurde in Zwijndrecht en het aangrenzende Dordrecht naar de dader, ook op de snelwegen in de omgeving.

Mensen die eerder hun auto parkeerden in het gebied dat later door de politie werd afgezet, mochten hun auto pas verplaatsen als de plaats delict was vrijgegeven, meldde Rijnmond. Ook de winkels van Aldi en Blokker sloten in de nasleep hun deuren.

Lees ook:  Thalys naar Brussel en Parijs rijdt niet vanwege ijzelPlaats een reactie