Bestuurder van vrachtwagen bij ongeval waarbij 6 mensen omkwamen bij barbecue, moet dinsdag voorgeleid worden

Image source - Pexels.com


De Spaanse vrachtwagenchauffeur die betrokken was bij het dodelijke ongeval in Nieuw-Beijerland zat maandagmiddag nog vast. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet beslissen of de man voor een langere periode in de cel blijft terwijl de zaak in onderzoek is.

De 45-jarige bestuurder wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met doden en zwaar lichamelijk letsel, aldus het OM. De tragedie op het buurtfeest op zaterdagavond kostte zes mensen het leven en verwondde zeven anderen, waaronder kinderen.

De Spaanse chauffeur heeft een medische keuring ondergaan. Dit omvat een bloedafname om te bepalen of er medicatie is ingenomen. Het onderzoek zal ook uitwijzen of hij zijn telefoon had gebruikt of anderszins werd afgeleid op het moment van het ongeval.

Vanwege het lopende onderzoek geeft het OM voorlopig geen verdere informatie. Hij is in voorarrest geplaatst, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De voorgeleiding vindt dinsdagmiddag plaats bij een rechtbank in Rotterdam.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?