Bestuurder bij vrachtwagenongeval waarbij 6 volwassenen om het leven kwamen, in hechtenis genomen; Een nog steeds in het ziekenhuis

Image source - Pexels.com


De 45-jarige Spaanse man die achter het stuur van een vrachtwagen zat toen deze van de weg raakte en een buurtbijeenkomst binnenreed, is in voorlopige hechtenis genomen. Bij het ongeval op zaterdag kwamen zes volwassenen om het leven, waaronder een zwangere vrouw, en raakten zeven anderen, waaronder kinderen, gewond. Een van de gewonden verkeerde nog in kritieke toestand.

In een zitting dinsdagmiddag heeft een magistraat in Rotterdam de man bevolen om nog twee weken vast te blijven terwijl het onderzoek voortduurt, aldus het Rotterdamse Openbaar Ministerie (OM). Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en ernstig letsel.

Medisch onderzoek moest uitwijzen of de bestuurder ten tijde van het ongeval op de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland onder invloed was van drugs. Het politieonderzoek zou ook kijken naar mogelijke afleiding die de bestuurder mogelijk heeft beïnvloed, zoals het gebruik van een mobiele telefoon.

De verdachte blijft in voorlopige hechtenis, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en advocaten die bij de zaak betrokken zijn, kunnen voorlopig geen details geven.

“Op één na zijn ze allemaal uit het ziekenhuis. Maar de persoon die nog in het ziekenhuis ligt, is ernstig gewond. De afloop is nog onzeker”, zegt Charlie Aptroot, waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard, waaronder Nieuw-Beijerland.

Aptroot zei dat er volgens hem zeven dodelijke slachtoffers zijn gevallen, aangezien een van de zes omgekomen volwassenen acht maanden zwanger was toen ze stierf. Er waren zeven gewonden, maar het was niet duidelijk hoeveel kinderen zijn. Er werd niet vermeld of de persoon die nog in het ziekenhuis ligt een kind of een volwassene is.

“Het was een buurtbarbecue waar iedereen elkaar kende. Dat maakt het alleen maar intenser”, zegt Alma de Haan van Slachtofferhulp Nederland. “Toen we aankwamen waren de mensen nog in shock. Ze waren verlamd van: wat is er met ons gebeurd?” De Haan vertelde RTL Nieuws.

Hoeksche Waard eert de slachtoffers met een week van rouw, vertelde Aptroot aan Rijnmond. De gemeenteraadsvergadering van dinsdag werd uitgesteld en de vlaggen hingen halfstok buiten scholen en sportclubs.

Er kan ook een permanent monument worden ontwikkeld, maar dit hangt af van de uitkomst van gesprekken met nabestaanden. ‘Het gaat erom wat ze willen’, zei hij.

De gemeenteraad vergadert naar verwachting volgende week zoals gepland. “We zullen de zaken weer oppakken zodra de begrafenissen van de slachtoffers zijn voltooid.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?