Bestelwagen gedumpt op Schiphol met draaiende motor terwijl chauffeur een vlucht haalt


Voor de vertrekhal van Schiphol Airport is woensdagavond een bestelbus vol pakketjes met draaiende motor achtergelaten. De chauffeur liet hem daar achter om aan boord van een vliegtuig te gaan, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Mareuchaussee tegen NU.nl.

“Het gebeurt vaak dat koeriers pakketten afgeven op Schiphol, maar deze keer kwam er niemand terug. Vervolgens zagen we op camerabeelden hoe meneer zijn busje verliet en incheckte op het vliegveld. Vermoedelijk om op reis te gaan’, aldus de woordvoerder. De Koninklijke Marechaussee is een politiekorps dat werkt als onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht en verantwoordelijk is voor de beveiliging van luchthavens.

De marechaussee vond de situatie natuurlijk verdacht en schakelde een speurhond in om het busje te onderzoeken op explosieven en andere smokkelwaar. Ze vonden niets verdachts.

Technisch gezien heeft de koerier geen misdrijf of een ernstig misdrijf begaan. De enige illegale handeling was parkeren in een parkeerverbod. “Er komt een goed gesprek tussen hem en zijn werkgever”, speculeert de marechausseewoordvoerder.

Lees ook:  Vanaf eind van de middag code oranje vanwege gevaar voor ijzel

De eigenaar van het koeriersbedrijf was totaal niet op de hoogte en wist niet dat de bezorger zelfs maar een reis had gepland. Verbaasde collega’s gingen later op de woensdagavond het busje ophalen.

Plaats een reactie