Bendeleider Taghi’s rechts bedreigde misdaadverslaggever uit Colombiaanse gevangeniscel

Image source - Pexels.com


Said R., de rechterhand van vermeende drugsbendeleider Ridouan Taghi, dreigde misdaadverslaggever John van den Heuvel te vermoorden vanuit een gevangeniscel in Colombia, meldt NU.nl na het zien van de dreigende berichten.

R. werd begin 2020 gearresteerd in Colombia na een jarenlange klopjacht. In augustus 2020 stuurde hij vanuit zijn gevangeniscel in Colombia dreigberichten over Van den Heuvel. “Hij denkt dat hij nu veilig is”, stond er in een bericht.

Volgens de krant zijn de bedreigingen ingegeven door het contact van Van den Heuvel met een van R.’s criminele rivalen. De rivaal wordt niet bij naam genoemd, maar hij wordt verondersteld deel uit te maken van een samenwerking tegen de criminele organisatie van Taghi. “Daarom moest die hond John betalen”, zegt R. in een bericht dat met een versleutelde telefoon is verzonden.

Van den Heuven wordt sinds 2017 streng beveiligd. De misdaadjournalist van de Telegraaf zei eerder dat Taghi achter hem aan zat, en deze berichten versterken dat. “Dit is eens te meer een bewijs dat een bepaalde categorie verdachten ook vanuit de gevangenis hun criminele activiteiten voortzet”, zegt Van den Heuvel tegen NU.nl.

Colombia heeft Said R. uitgeleverd en zit nu samen met Taghi opgesloten in de zwaarbeveiligde penitentiaire inrichting in Vught. R. wordt beschuldigd van het spelen van een leidende rol in Taghi’s criminele organisatie en het leiden van meerdere moorden, waaronder die op Martin Kok in 2016.

Het proces tegen R. vindt plaats apart van andere vermoedelijke leden van Taghi’s bende, die terechtstaan ​​in het Marengo-proces. Het Openbaar Ministerie eiste in juni vijf keer levenslang in het Marengo-proces. De zaak wordt op 13 september hervat.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?