Belgische man in het hoofd geschoten tijdens schijnbare overval in Alblasserdam


Hulpdiensten hebben vrijdagochtend vroeg een man in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht na een schietpartij in Kinderdijk. Het slachtoffer is een 74-jarige Belgische man die tijdens een overval in een villa aan de Puntweg in het dorp, onderdeel van de gemeente Alblasserdam, door het hoofd is geschoten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Het slachtoffer komt uit Overijse, België. Hij werd naar een ziekenhuis in de regio gebracht. “Er was ook een vrouw in het huis aanwezig; ze bleef ongedeerd”, aldus de politie.

Het incident gebeurde rond 12.30 uur toen beide slachtoffers sliepen. Het is niet bekend of er meer dan één dader bij betrokken was. Volgens De Telegraaf bleef de politie hulpverleners aanvankelijk op afstand bedienen terwijl agenten controleerden of het voor hen veilig was om te naderen.

In de villa vonden ze een oudere man met een schotwond in het hoofd. Het slachtoffer reageerde snel toen de eerste hulpdiensten arriveerden.

Lees ook:  Politie jaagt op 3 blackface-verdachten in Zwarte Piet-rellen

Een grootschalig onderzoek omvatte onder meer de inzet van speurhonden en het verzamelen van forensisch bewijsmateriaal. De autoriteiten zochten ook in de nabijgelegen rivieren naar tekenen van de daders, die de villa in onbekende richting ontvluchtten.

Het motief van de overval was niet meteen duidelijk. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden, evenals mensen met camerabeelden uit de omgeving.

Plaats een reactie