Beleggersvertrouwen trekt weer aan: ING

Image source - Pexels.com


Het beleggersvertrouwen neemt weer toe, blijkt uit de Investor Barometer van ING, waarmee het het beleggerssentiment maandelijks meet. Het vertrouwen blijft echter laag.

Beleggers verwachten dat de AEX de komende drie maanden gaat stijgen en dat dit ook gevolgen zal hebben voor hun eigen beleggingen. Ook minder beleggers leden de afgelopen maand verliezen. Daardoor is de stemming positiever dan een maand geleden. De indicator van het beleggersvertrouwen van ING steeg van 69 punten in juli naar 85 punten in augustus.

Beleggers maken zich echter meer zorgen over inflatie. Slechts een kwart van de beleggers heeft vertrouwen in de maatregelen van de Europese Centrale Bank om de inflatie te beteugelen. Het vertrouwen in de Nederlandse overheid is nog lager: 78 procent van de beleggers denkt dat de overheid het koopkrachtverlies niet kan opvangen.

Ondanks het verlies aan koopkracht past driekwart van de beleggers zijn gedrag nog niet aan. De groep die dit wel doet, is minder risicovol gaan beleggen. “We zien dat er elke maand minder beleggers geld over hebben om te beleggen. Het verlies aan koopkracht lijkt nu ook beleggers te raken”, zegt Bob Homan, hoofd van ING Investment Office.

Hoewel het vertrouwen stijgt, is de index nog ver verwijderd van het niveau van voor de oorlog in Oekraïne, toen hij op 107 punten stond. Een lezing boven de 100 punten duidt op een optimistische stemming, terwijl alles daaronder op pessimisme wijst.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?