Bekende Israëlische modellenagent gearresteerd in Amsterdam

Image source - Pexels.com


De politie in Amsterdam heeft een 44-jarige Israëlische man aangehouden die verdacht wordt van zedendelicten in zijn eigen land. Zijn arrestatie werd gedaan op verzoek van de Israëlische autoriteiten.

Israëlische media zeiden dat de man in hechtenis de landelijk bekende modellenscout Shai Avital is. Hij wordt naar verluidt gezocht in Israël nadat 26 vrouwen hem beschuldigden. Haaretz meldde dat drie van hen klachten hadden ingediend bij de politie waarin werd beweerd dat Avital hen had verkracht.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam wil noch bevestigen noch ontkennen dat Avital in voorarrest zit. De man wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam. Israël heeft om zijn uitlevering gevraagd. Volgens het Openbaar Ministerie verdenken de Israëlische autoriteiten de man van twee seksuele misdrijven en was het verzoek om hem te arresteren uitsluitend daarop gebaseerd.

Het onderzoek naar Avital begon 13 maanden geleden nadat twee televisiezenders hem onderzochten. Er is meer dan een jaar geleden, toen hij in Hongarije verbleef, een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Avital, meldden Israëlische media. De Israëlische autoriteiten zouden hem hebben bevolen naar zijn vaderland terug te keren, zodat hij over de beschuldigingen kon worden ondervraagd, maar hun eisen waren tevergeefs.

Het uitleveringsproces in Nederland kan enkele maanden duren. De Israëlische politie stemde ermee in om de aantijgingen te detailleren voordat de uitlevering plaatsvindt, meldde Haaretz. Avital “weerlegt alle aantijgingen die tegen hem zijn geuit en is ervan overtuigd dat hij uiteindelijk in de rechtbank zal worden vrijgesproken. Hij is het onderwerp geweest van een showproces door de media, die de informatie die de politie in haar onderzoek in de zaak heeft verkregen ernstig heeft aangetast”, zei hij. advocaten zeiden in een verklaring aan de Israëlische nieuwszender.

In het televisierapport dat Avital onderzoekt, heeft Avital in 2009 het equivalent van ongeveer 35 duizend dollar betaald aan Israela Avtau, een model dat hij naar verluidt seksueel zou hebben misbruikt terwijl hij op kantoor was. Het incident en de uitbetaling zijn niet bekendgemaakt. Hij zou ook berichten van seksuele aard hebben gestuurd naar volwassen vrouwen en minderjarige meisjes. Verschillende vrouwen beschuldigden hem er ook van zichzelf aan hen bloot te stellen, aldus de Times of Israel.

“Onze cliënt, die Israël legaal heeft verlaten, hoopt dat wetshandhavingsinstanties hun onderzoek professioneel zullen uitvoeren, zonder te worden beïnvloed door de door de media geleide lynchcampagne waarvan hij het doelwit is geweest”, zeiden zijn advocaten, Sasi Gaz en Sharon Nahari, tegen Haaretz. .

Het modellenbureau van Avital zou een aantal Israëlische topmodellen vertegenwoordigen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?