Basisschool rouwt om kinderen omgekomen bij auto-ongeluk nabij Roosendaal

Image source - Pexels.com


Leraren van basisschool ‘t Bossche Hart in Bosschenhoofd kwamen zaterdag bijeen om de dood van twee jonge leerlingen te verwerken, meldt Omroep Brabant. De kinderen, een 8-jarige jongen en een 10-jarig meisje, zijn vrijdagavond omgekomen bij een auto-ongeluk in Oud Gastel.

Maandag bespreekt de school met de nabestaanden hoe het schooljaar verder gaat. “Bosschenhoofd is een hechte en kleine gemeenschap. Dit nieuws komt hard aan”, zegt Lex Polman van Stichting Borgesius. “De emoties lopen hoog op, ook onder de docenten. Zij zijn hier om het verdriet te delen.”

Ook burgemeester Bernd Roks van Halderberge kwam naar de school om zijn steun te betuigen, aldus Omroep Brabant. Hij noemde het ongeval eerder een ‘diep verlies voor onze gemeenschap’.

Het dodelijke auto-ongeluk eiste het leven van twee vrouwen en twee van hun kinderen, die samen in een Toyota reisden. Een derde kind raakte gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis.

De 27-jarige bestuurder van de andere auto is na het ongeval aangehouden. Hij reed in een gehuurde Mercedes met Duits kenteken. Hij testte negatief op alcohol of drugs.

“[The Mercedes] moet te hard hebben gereden, als je de staat van de auto van de slachtoffers ziet”, aldus een politiewoordvoerder. De politie onderzoekt nog hoe hard de Mercedes precies reed toen hij in botsing kwam met de Toyota.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?