Barcelona zal Memphis Depay voor € 3 miljoen overdragen aan Atlético Madrid: AFP


Memphis Depay zal FC Barcelona vrijwel zeker per direct verlaten voor Atlético Madrid. Barcelona heeft een principeakkoord bereikt over de transfer van de Nederlandse international, meldt AFP. Het Franse persbureau verwees naar een anonieme bron bij de Catalaanse club.

“Vanmorgen waren we het eens. Er moeten hooguit nog enkele details worden afgerond”, aldus de bron. Barcelona krijgt naar verluidt zo’n 3 miljoen euro voor de aanvaller, die bij Atlético Madrid een contract tot medio 2025 tekent.

Depay trainde woensdag niet mee met Barcelona en maakte ook geen deel uit van de selectie voor de bekerwedstrijd van donderdagavond tegen Ceuta. De bron vertelde AFP dat hij toestemming had gekregen om niet te komen opdagen voor de training. Eerder op de dag had FC Barcelona-manager Xavi al aangegeven dat hij de beslissing van Depay zou respecteren als hij naar een andere ploeg zou willen verhuizen. “Het is aan hem of hij weg wil. Hij heeft niet veel meegedaan en het is geen gemakkelijke situatie voor hem. Dus ik begrijp het als hij weg wil.”

Lees ook:  Kaag en Santokhi: Goed gesprek over bedoelde excuses voor slavernijverleden

Depay speelde eerder in het buitenland voor Manchester United en Lyon. In Nederland speelde hij voor PSV. De Nederlandse herenbondscoach Louis van Gaal nam hem eind vorig jaar mee naar het WK in Qatar, al kon Depay door een blessure lange tijd niet spelen voor zijn club. Naarmate het toernooi vorderde, stond hij steeds langer op het veld.

Naast Depay ontbreekt ook Frenkie de Jong in de selectie voor de wedstrijd tegen Ceuta. Xavi besloot De Jong rust te gunnen.

Plaats een reactie