Bakkers: Nederlanders eten evenveel oliebollen als vorig jaar


Ondanks dat bijna alles in Nederland duurder wordt, kopen Nederlanders evenveel oliebollen als vorig jaar, zegt Arend Kisteman, voorzitter van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Vereniging (NBOV).

“We verkopen nu best veel via webshops. Maar ook in de winkels zien we geen daling, ondanks dat het behoorlijk regent en koud is”, aldus Kisteman. Hij heeft een bakkerij in het centrum van Zwolle en verwacht met oud en nieuw zo’n 80.000 oliebollen te verkopen.

Volgens de NBOV-voorzitter zijn oliebollen zeker 10 cent duurder geworden dan vorig jaar. Bij zijn zaak in Zwolle kost een oliebol 1,15 euro; in de Randstad is dat rond de 1,30 of 1,40 euro. “Maar men is inmiddels gewend aan de kwaliteit van een bakker of een kraampje. Dan gaan ze nu niet ineens je oliebollen voor 40 cent bij de supermarkt kopen”, aldus Kisteman.

Ook andere producten zoals appelbeignets doen het goed. “Als je tien producten verkoopt, zijn dat meestal zeven oliebollen met vulling, twee zonder en een beignet. Ook in die zin is er niets veranderd.”

Lees ook:  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaat de rol van Rusland bij het neerhalen van vlucht MH17 onderzoeken

Ook dit jaar ziet de bakker grote bestellingen van 40 tot 50 oliebollen binnen. Dat komt omdat er dit jaar grotere groepen mogen samenkomen voor oud en nieuw. Dat was vorig jaar door de coronacrisis niet mogelijk.

Plaats een reactie