AZ zo goed als door naar groepsfase Conference League

Image source - Pexels.com


Az kan zich rustig voorbereiden op de groepsfase van de UEFA Conference League. De club uit Alkmaar won de thuiswedstrijd tegen de Portugees Gil Vicente in de play-offs van de kwalificatie met 4-0. De terugwedstrijd is aanstaande donderdag in Portugal.

Dani de Wit, Mayckel Lahdo, Vangelis Pavlidis en Mees de Wit maakten de doelpunten voor AZ. De thuisploeg miste drie belangrijke spelers in Jesper Karlsson, Jens Odgaard, en hun nieuwe aanwinst van Vitesse Riechedly Bazoer.

“We gaan naar Europa”, zongen veel AZ-supporters in het stadion. Hun club is goed aan het seizoen begonnen; AZ is na twee wedstrijden nog geen punt kwijt in de Eredivisie.

De Wit opende in de 24e minuut de score voor AZ uit een assist van Milos Kerkez. In het begin van de tweede helft had de thuisploeg meer moeite. Maar AZ was na een uur dicht bij de 2-0. Een poging van Tijjani Rijnders werd gered door Andrew da silva Ventura, de Braziliaanse doelman van Gil Vicente.

De ingevallen op Lahdo maakte er in de 78e minuut 2-0 van. De Zweed brak met het doelpunt het verzet van Gil Vicente. Pavlidis en de invaller op Mees de Wit maakten de score in de slotfase van de wedstrijd nog hoger.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?